Kunst uit Mexico

MEXICO is een vertegenwoordiging van cultuur, inheemse volkeren, mens en natuur die naast elkaar bestaan ​​met een link naar het verleden en hun tradities. De handen van Mexicaanse ambachtslieden zijn bevoorrecht omdat velen van hen geen kunstenaars opleiding konden volgen, maar ze ontwikkelden artistieke vaardigheden door persoonlijke bekendheid en generatie-erfgoed. Door hun creaties portretteren ze zichzelf en vertegenwoordigen ze hun samenleving, hun omgeving en de personages die een essentiële rol spelen of die deel uitmaken van hun dagelijks leven. Ambachtslieden en kunstenaars hebben technieken zoals borduurwerk, snijwerk, beeldhouwkunst, reliëfdruk of metaal en papierwerk gebruikt om hun identificatie met hun overtuigingen uit te drukken en de ideologie van de gemeenschappen waartoe ze behoren te materialiseren. De levendige kleuren van de stukken en de bedoeling van de artiest om te verbazen, zijn slechts enkele van de vele karakteristieke aspecten van deze stukken. De culturele rijkdom van Mexico, geïntegreerd door zijn historisch en artistiek erfgoed, weerspiegelt de identiteit van zijn culturen en verbindt zijn verleden met het heden en de toekomst.

Onze liefde voor Mexico en hun volkskunst is nu hier om van te genieten!

Guy en Janette

Wijnen Mexclusive

MEXCLUSIVE is gepassioneerd over wat er in Mexico wordt geproduceerd en wijnen zijn daarbij geen uitzondering. De persoonlijke wens om in België te genieten van een goed glas Mexicaanse wijn met onze multiculturele vrienden was niet binnen bereik, daarom besloten we om de link tussen Mexico en België te maken.

11 staten in Mexico (Baja California, Querétaro, Chihuahua, Guanajuato, Coahuila, Aguascalientes, Zacatecas, Sonora, San Luis Potosí, Puebla en Nuevo León) zijn wijnproducenten en gebruiken verschillende druivensoorten zoals: Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah , Zinfandel, Grenache, Nebbiolo, Cabernet Franc, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Pinot Noir, Petit Syrah om de lekkerste wijn te maken.

We hopen dat we een mooie selectie Mexicaanse wijnen kunnen aanbieden, waar u evenveel van kan genieten als wij!

Proost! Salud!

Weetje: Wist u dat de oudste wijnmakerij van het Amerikaanse continent zich in Mexico bevindt? Casa Madero – sinds 1597